Bouw Info

Voor uw woning & Tuin

Startende ondernemers in de bouw doen vaak zelf de administratie

Veel startende ondernemers doen hun eigen administratie

Veel startende ondernemers doen hun eigen administratie

De startende ondernemers in de bouw kiezen er vaak voor om hun eigen administratie te doen. Dit is voor sommige mensen best een grote stap. Het is echter wel erg belangrijk dat u hier aandacht aan besteed. Een goede administratie zorgt er namelijk voor dat u een goed overzicht heeft van uw bedrijf.

U weet wat er binnenkomt, van die u nog geld tegoed heeft en wanneer er betaald moet zijn. Er is natuurlijk ook altijd de mogelijkheid om de administratie uit te besteden, bijvoorbeeld aan een boekhouder of een kantoor dat zich hierin specialiseert. Toch is het een goed idee om u hier in te verdiepen. Als u namelijk goed in financiƫle zaken bent (of wordt), dan kan dit het succes van uw onderneming alleen maar helpen. Ook als u in de toekomst van plan bent om uw onderneming groter te maken, kan het fijn zijn als u weet wat er op financieel gebied binnen uw bedrijf gebeurd. Zo kunnen er betere beslissingen gemaakt worden.

Boekhoudpakketten maken het makkelijker

Tegenwoordig zijn er veel boekhoudpakketten die de administratie bijhouden heel gemakkelijk maken. Er zijn bijvoorbeeld apps op de telefoon waarmee zakelijke bonnetjes gescand kunnen worden en direct kunnen worden geboekt in het systeem. Dit scheelt tijd en maakt het makkelijk om zaken in te voeren. Alhoewel de techniek zaken een stuk makkelijker maakt, moet het nog steeds worden uitgevoerd. Het is dan ook een goed idee om bijvoorbeeld een ochtend of middag per week vrij te houden om uw administratie bij te werken. Als dit een vast punt is in de week dan bent u hier op voorbereid.

De administratie bijwerken is in sommige gevallen best een klus. Er gaat toch best wat tijd in zitten. Als u ook zelf de debiteuren beheert, dan kan het helemaal veel tijd kosten. Denk bijvoorbeeld aan het sturen van herinneringen naar klanten die nog niet betaald hebben, of het telefonisch contact zoeken met deze mensen. Er gaat veel tijd in zitten. U kunt hiermee zeker tijd besparen als u kiest voor incasso. Dit zijn bedrijven die hulp bieden bij dit soort zaken.


Categorised as: Uncategorized


Comments are closed.