Bouw Info

Voor uw woning & Tuin

Rijscholen in Leiden, welke soorten zijn er?

Als je het rijbewijs wilt gaan behalen, dan is er een grote kans dat je nog redelijk jong bent. Veel mensen die hun rijbewijs gaan proberen te halen zijn tussen de 18 – 25. Alhoewel er natuurlijk ook soms oudere mensen rijlessen komen volgen. Wist je trouwens dat je tegenwoordig als vanaf 16,5 je eerste rijlessen mag gaan volgen bij een rijSchool Leiden?

autorijschoolAls je het rijbewijs dan haalt voordat je 18 bent, moet er wel altijd een ervaren bestuurder met je meerijden. Maar je kunt dus ook op 17,5 beginnen en dan rond je 18e verjaardag je eerste examen doen. Best wel heel erg goed dat de overheid hier nieuwe regels voor heeft gemaakt. Steeds vaker gaan jongeren dan ook direct voor het autorijbewijs. De brommers, waar veel ongelukken mee gebeuren, worden overgeslagen. Dit is waarschijnlijk ook de gedachtegang van de overheid geweest bij het invoeren van deze nieuwe regels.

Type rijscholen

Eigenlijk zijn er 2 type rijscholen te onderscheiden. Ten eerste is er de rijschool met 1 iemand die de eigenaar is en direct ook de instructeur. Dit zijn dus doorgaans wat kleinere rijscholen, maar het is wel prettig dat je altijd bij dezelfde persoon in de auto zit. Ook kunnen de tarieven wat lager zijn. Deze mensen hebben een eenmanszaak en de kosten zijn doorgaans wat lager dan een rijschool met personeel in dienst. Als je dus zo goedkoop mogelijk rijlessen wilt volgen, dan is dit zeker een verstandige keuze.

Daarnaast zijn er de wat grotere rijscholen, waar doorgaans meerdere instructeurs werkzaam zijn. Deze instructeurs werken dus voor de rijschool en zijn als het ware gewoon een werknemer. Ook hier is absoluut niets mis mee, laat dat duidelijk zijn. Het kan echter voorkomen dat je diverse auto’s en diverse instructeurs krijgt. De rijschool heeft van beide namelijk vaak meerdere in dienst. De tarieven kunnen ook iets hoger zijn bij deze rijscholen.


Categorised as: leiden


Comments are closed.