Bouw Info

Voor uw woning & Tuin

PVC vloeren, of toch maar laminaat leggen?

Laminaat is welbekend als goedkope en gemakkelijke vervanging van parketvloeren. De laatste jaren zijn PVC-vloeren in opkomst. Deze zijn ook vriendelijk geprijsd en geven een mooi resultaat. Maar wat zijn de verschillen?

Laminaat leggen

laminaatLaminaat bestaat uit samengeperste lagen van bijvoorbeeld kunststof of hdf. De bovenste laag is bedrukt met een hout motief. Het wordt verkocht in planken/stroken. Laminaat is makkelijk schoon te dweilen, maar het is wel gevoelig voor water. Een klein plasje die blijft liggen zorgt er al snel voor dat de vloer gaat bobbelen. Niet geschikt voor natte ruimtes dus.

Het laminaat wordt zwevend gelegd, dus niet aan de vloer vast. Omdat er dan een holle ruimte ontstaat kan er geluidsoverlast ontstaan. Dit is gedeeltelijk op te lossen met een goed ondervloertje. Helaas zorgt het gebruik van een ondervloer ervoor dat laminaat minder geschikt is voor vloerverwarming. Al met al is laminaat dus prima voor ruimtes waar de vloer droog blijft en waar geluidsoverlast niet zo’n probleem is. Het is ook de meest goedkope van de twee.

PVC vloer leggen

Pvc vloeren zijn gemaakt van Polyvinylchloride, een soort zeil eigenlijk. Er worden verschillende lagen PVC vloer aan elkaar bevestigd, deze vormen samen een PVC vloerplank. PVC is, net als laminaat, zeer makkelijk schoon te maken. En, wat nog veel beter is, het is compleet waterbestendig. Een plasje op de vloer maakt niks uit, perfect dus voor keuken en badkamer.

PVC wordt direct op de ondergrond gelegd, hierdoor is er geen tussenruimte en dus ook minder geluidsoverlast. Daarnaast maakt dit PVC vloeren uiterst geschikt voor vloerverwarming. Het zijn dus gemakkelijke vloeren die in het hele huis geplaatst kunnen worden. Ze zijn niet veel duurder dan laminaat, en gaan langer mee. Op lange termijn ben je dus het goedkoopst uit met een PVC vloer.


Categorised as: Uncategorized


Comments are closed.