Bouw Info

Voor uw woning & Tuin

Platte daken en schuine daken

Een dak is een belangrijker onderdeel van een woning dan vaak gedacht wordt. Het is ook wel logisch natuurlijk dat niet veel mensen hierbij stilstaan. Een dak zit op de woning en doet zijn werk. Totdat het niet meer het geval is. Dan wordt opeens duidelijk hoe belangrijk dit eigenlijk is. Het dak geeft bescherming van weersinvloeden zoals regen.

dakwerkenZonder dak zouden alle muren nat worden en uw energiekosten aanzienlijk stijgen. Goed onderhoud aan dit dak kan de levensduur aanzienlijk verlengen, zeker wanneer we het hebben over een plat bitumen dak. Doordat deze daken plat zijn, ontstaan er vaker problemen met vocht dat niet weg kan. Een dakgoot zit bijvoorbeeld verstopt met bladeren, waardoor er meer water op het dak kan blijven staan. Bij hebben ze hier vaak mee te maken. Hierdoor zal sneller lekkage optreden als dit voor langere tijd aan blijft houden. In dit artikel enkele tips om een plat dak zo goed mogelijk te onderhouden. U kunt deze tips zelf toepassen, maar natuurlijk ook een gespecialiseerd bedrijf inschakelen om dit voor u te doen. Zo heeft u er zelf geen omkijken meer naar.

Iedere 6 maanden een inspectie (laten) doen

Het wordt aangeraden om ieder half jaar het dak goed te inspecteren. U kunt het dak nalopen op vreemde plekken en slijtage. Wel is het belangrijk om de juiste periode te kiezen. Het voor en het najaar zijn hier het meest geschikt voor, dit in verband met de temperatuur. Bitumen dakdekking is in de zomer namelijk vrij zacht en in de winter weer vrij hard. Kies daarom de juiste tijd uit voor de inspectie.

Zorg dat dakgoten schoon blijven

De dakgoten zorgen ervoor dat water gemakkelijk kan worden afgevoerd. Wanneer er veel bladeren van de bomen vallen, kan het zijn dat dit zich gaat ophopen in de dakgoten. Dit werkt de afvoer van het regenwater tegen. Zorg er daarom voor dat de dakgoten schoon zijn. Even met de ladder controleren of alles nog in orde is kan zelf gedaan worden. Let wel altijd op de veiligheid. Een gespecialiseerd bedrijf, zoals Dakwerken, dat zich hiermee bezig houdt kan ook zorgen dat de dakgoten regelmatig schoongehouden kunnen worden.

 


Categorised as: onderhoud-woning


Comments are closed.