Bouw Info

Voor uw woning & Tuin

Investeren in Goud?

Investeren in goud is voor personen die de banken wantrouwen een goede optie. Kijkend naar de historie is de goudprijs alleen maar omhoog gegaan. Een grote groep mensen hebben een prettig gevoel bij de waardevastheid van gouden producten. Er is dit jaar echter wel een behoorlijke daling geweest in de prijs van goud.

Opmerkelijk is wel dat het glimmende metaal onder consumenten juist een stuk populairder is geworden dit voorafgaande jaar. In het machtige China is een groep investeerders die voor deze daling van de prijs van het goud verantwoordelijk zijn. In April zijn door een bepaalde producent 2 keer zoveel sieraden geproduceerd dan de maand daarvoor. Als er veel meer goud op de markt is, zal de prijs gaan dalen. Verschillende consumenten denken dat deze daling in de prijs te wijten is aan de mensen die hun gouden sieraden omwisselen, dat is niet zo. Voor meer informatie over gouden sieraden verkopen voor cash, bezoek De Goudwaag, een goede partner voor inkopen in Den Haag.

Heeft dollar er iets mee te maken?

De daling van de prijs van het edelmetaal heeft tevens te maken met het sterker worden van de Dollar. Doordat de Dollar munt sterk wordt, zal de Yen uit China minder sterk zijn, dit kan ook een rol van betekenis spelen. Uiteraard gaan er ook over goud een aantal aparte verhalen rond. Zo zou de Amerikaanse Dollar kunstmatig aantrekkelijk gemaakt worden, door de goud prijs kunstmatig laag te houden. Er zijn geen bewijzen voor dit feit. Ook gaan er verhalen rond over de Chinezen die veel goudbaren proberen te bemachtigen door het wantrouwen in de Dollar. Bewijzen om deze speculaties te ondersteunen zijn er niet ook dit keer weer.

 


Categorised as: business


Comments are closed.