Bouw Info

Voor uw woning & Tuin

Goed onderhoud aan je CV ketel

nieuwe cv ketel besparing

Goed onderhoud aan uw CV ketel kan een serieuze besparing opleveren.

Goed onderhoud aan je CV ketel is enorm belangrijk. Niet alleen om de levensduur van de ketel met meerdere jaren te verlengen, maar ook om ervoor te zorgen dat de ketel optimaal blijft presteren. Dit heeft namelijk meerdere voordelen.

Een goed afgestelde en onderhouden ketel verwarmt een huis met minder energie en doet dit ook nog eens veel sneller dan een niet goed onderhouden CV ketel. Een ketel als de Avanta Remeha is overigens erg populair en goed betaalbaar. Een ander groot voordeel is dat je na een onderhoudsbeurt ook zeker weet dat het goed zit met de veiligheid van de ketel. Je hebt namelijk bij het verwarmen van je huis te maken met grote hoeveelheden gas die verbruikt worden. Omdat gas een licht ontvlambaar goedje is moet de CV installatie regelmatig gecontroleerd en onderhouden worden.

CV ketel onderhoud

Om ervoor te zorgen dat jouw ketel zo goed mogelijk blijft presteren zou er iedere 6 tot 12 maanden onderhoud aan de CV ketel uitgevoerd moeten worden. Ook topmodellen als de Nefit Trendline hebben onderhoud nodig. Tijdens dit onderhoud wordt de ketel gecontroleerd of deze nog aan alle veiligheidsvoorschriften voldoet en wordt de ketel weer optimaal afgesteld. Alle gasaansluitingen worden goed gecontroleerd en de ketel wordt indien nodig bijgevuld tot het juiste niveau. Hierdoor kan je na de onderhoudsbeurt genieten van een CV ketel die met de minst mogelijke hoeveelheid energie je huis kan verwarmen. Dit verwarmen doet de ketel ook nog eens in de snelst mogelijke tijd en doordat alles perfect is afgesteld in de ketel kan deze ook nog eens meerdere jaren langer zijn rol blijven vervullen.


Categorised as: Uncategorized


Comments are closed.