Bouw Info

Voor uw woning & Tuin

Energie besparende oplossingen zijn populair

zonneboiler op dak

De zonneboiler wordt op het dak geplaatst.

De mogelijkheid is aanzienlijk groot dat u op hoogte bent van wat een zonneboiler doet, de naam zegt eigenlijk al heel veel. Deze boilers zijn steeds vaker terug te vinden in de Nederlandse & Belgische woningen. Het doel van een boiler is om water warm te maken met een collector op het dak. Is het misschien dan ook wel iets voor uw woning?

Als u veel fossiele energie in uw gezin verbruikt kunnen absoluut een goede besparing opleveren. Voor het warm maken van het water is behoorlijk wat gas noodzakelijk, dit kunt u verlagen door een zonneboiler te installeren. Zo kunt u dan besparen op kosten voor de douche, en bijvoorbeeld het doen van de afwas. De kans is dan ook groot dat uw gas rekening behoorlijk zal dalen. Natuurlijk is dit afhankelijk van uw huidige verbruik.

De levensduur van een zonneboiler is een stuk langer dan die van standaard CV-ketels. De boilers zullen gemiddeld minstens 20 jaar in blijven presteren. Uw huis neemt door de plaatsing van een boiler ook in waarde toe. Want als iemand interesse heeft in een woning, dan kan de boiler een extra waarde opleveren. Er zijn subsidies van de overheid beschikbaar voor het bestellen van een zonneboiler. Er zijn diverse overheidsinstanties die hierin kunnen voorzien. U kunt op deze manier extra kosten besparen op de aanschaf. Informeer bij de installateur naar de mogelijkheden.

De condensatieketel zorgt ook voor besparingen

Condensatieketels worden telkens populairder in Belgiƫ en worden gepresenteerd als zeer interessant. Er kan veel energie mee bespaard worden. Wellicht heeft er u ook wel 1 in de woonst. of misschien nog niet. Veel woning eigenaren hebben interesse in de besparingen van een nieuwe energiebesparende CV ketel. Vreemd is het natuurlijk ook niet. Wie wil er immers geen energie besparen, de kosten stijgen namelijk telkens weer.

ketelHet doel van een condensatieketel is uiteraard om hitte te produceren, dit wordt veelal gedaan door aardgas te stoken. Het verbranden van gas gaat samen met diverse stoffen die loskomen, 1 daarvan is damp. Bij oude ketels worden deze verbrandingsgassen uitgestoten door de schoorsteen. En daar wordt een flink stuk rendement mee verspild. Met deze condensatieketels zal de waterdamp condens gaan opwekken, wat een bijkomende warmtebron oplevert.

Door de aardgas verbranding optimaal te maken kan er extra warmte worden geproduceerd, zonder meer aardgas nodig te hebben. De warmtewisselaar is voor deze extra warmte voor een groot deel verantwoordelijk voor. De hete uitlaatgassen worden hierin gecondenseerd doordat ze in samen komen met het afgekoelde water dat terugkomt van de radiatoren. Dit water is dan dus warm, waardoor het minder gas kost om het op de de goede warmte te krijgen. U kunt met deze condensatieketels veel kosten uitsparen.


Categorised as: Uncategorized


Comments are closed.