Bouw Info

Voor uw woning & Tuin

Energie besparen met isolatie van uw spouw

Energie besparen is een onderwerp waar de laatste jaren meer en meer aandacht voor lijkt te komen. Mensen rijden in zuinigere auto’s, CV ketels gaan minder energie verbruiken en er zijn mensen die zelf energie opwekken. Bijvoorbeeld door zonnepanelen op het dak te plaatsen. Een ander onderwerp waar ook veel winst mee te behalen is, is de spouwmuurisolatie van een woning.

Want als u bezig bent met diverse manieren om minder energie te verbruiken maar uw woning is nog steeds slecht geïsoleerd dan is dit erg zonde. Want die mooie nieuwe CV ketel die u boven heeft staan die veel minder energie verbruikt is heel leuk, maar de warmte verlaat snel uw woning door de slechte isolatie. Daarom is het zeker de moeite waard om uw huis eens grondig te laten inspecteren en mogelijk iets met isolatie te gaan doen.

Nieuwe woning? Dan is de isolatie waarschijnlijk al gedaan

woning isolerenNieuwe woningen zijn tegenwoordig vrijwel altijd voorzien van goede isolatie. De muren worden direct voorzien van isolatie en ook is meestal het dak voorzien van isolatie materiaal. Als u in een wat oudere woning woont, dan kan het goed mogelijk de uw spouw nog niet geïsoleerd is. Dit is het deel in uw muur tussen de binnen en de buitenmuur. Deze lege ruimte kan worden voorzien van een isolatie materiaal.

In veel gevallen wordt gekozen voor het bekende glaswol, in de vorm van vlokken. Deze vlokken zijn goed aan te brengen vanaf de buitenkant. Er zal natuurlijk naar goede manieren gezocht moeten worden om in een zo snel mogelijke manier het materiaal in de spouw aan te brengen. De glaswol vlokken worden vanaf buiten ingeblazen.

Mocht u interesse hebben in na isolatie van uw spouwmuur, dan is het een goed idee om veel informatie in te winnen. Op het internet is veel informatie te vinden. Ook kunt u filmpjes op Youtube bekijken om te zien hoe het precies in zijn werking gaat. Het is een zeer interessante manier van isoleren. De kosten vallen overigens ook behoorlijk mee. Natuurlijk is dit een investering in uw woning die u op termijn geld zal opleveren, u gaat immers minder stook kosten nodig hebben om uw woning op te warmen. Vergelijk echter wel diverse bedrijven om te kijken wat voor u de beste optie is.


Categorised as: Uncategorized


Comments are closed.